Аз живях през 60-те

Когато се появи една идея, често нещата тръгват от краката за главата. Така стана и сега – щом започна да се заформя „Аз живях през 60-те“, знаех, че ще трябва някакво въведение. Та ето го сега.

Поглед върху кратката, но звездна кариера на първата рок супергрупа, Cream

Клуб 27 се е превърнал в един от най-убягващите и подчертано трагични съвпадения в историята на рок-енд-рола. Терминът придобива популярност през 1994 след смъртта на Кърт Кобейн, като рок феновете свърват възрастта му с тази на Джим Морисън, Джанис Джоплин, Брайън Джоунс и Джими Хендрикс. макар феновете от 70-те да го бяха отразили, когато тези четирима знаменитости умират в рамките на две години един от друг.

Пътят на Beatles в началото

Едва ли е имало двама по–различни мъже. Единият е психоделично денди в суингинг Лондон, отвеждайки рока в бъдещето със своите луди китарни сола; другият пее кънтри и морски балади в розова къща в градчето Согъртис, щата Ню Йорк. И все пак Джими Хендрикс се нарежда сред апостолите на Боб Дилън и в крайна сметка ще последва идола си в Америка в търсене на онова, което той е открил в планините Катскил.

Как скъсваш с дългогдишния си приятел, но продължавате да работите заедно в продължение на 50 години под погледа на света? Флийтууд Мак може да ви покаже как. Основните членове на групата Мик Флийтууд, Линдзи Бъкингам, Стийви Никс, Кристин МакВи и Джон МакВи без съмнение съставляват една от най-симпатичните и същевременно стабилни семейни групи, които работят с прекъсвания, в историята на рока. Кръстена на Мик Флийтууд и МакВи, които комбинират фамилните си имена, тази изключително жизнена група изминава пътя от скромното си начало през 1967 до топ продаващия се албум Слухове (Rumours) от 1977, до соло кариерите от 1979, до феноменалното завръщане през 1993. Дори и днес уникалната музика на групата продължава да забавлява слушателите по света.

Шумът на забраната

(размисли на един поклонник на роКЪТ)

Румен ГеоргиевНезабравими са 60-те и 70-те години на миналия век. Епоха, през която на Запад избухва младежката бунтарска култура; време, когато „младите“ настъпваха, а „старите“ отстъпваха неохотно; време, когато чрез музиката дългите коси, наркотиците и различното облекло младежите изразяваха своето несъгласие към социалната йерархия и институционалните символи на буржоазната култура. Епоха, която започна с рокендрол и завърши с великия РОК; епоха, съпътствана от протести, вълнение, много шум от забрани, които само издигнаха и утвърдиха рокЪТ като идол.

Рок и Сюрреализъм

Размислите продължават... Част II

Музиката е начин за водене на разговор със самия себе си.

Аз

rumbataМинаха повече от 50 години, когато за пръв път докоснах третия албум на Deep Purple. Спомням си го като вчера… бяхме заедно с моя скъп съученик и приятел завинаги, Ицо (Христо Павлов).

За нас прослушването на музикална плоча беше сакрален ритуал, състоящ се от много стъпки: включване на уредбата, отваряне на капака на грамофона, внимателно изваждане на плика с плочата от корицата, преглеждане на плочата за драскотини, поставяне на плочата на диска, следва бутона „старт“ и дискът бавно се завърта, достигайки до необходимите обороти, почистване на плочата с мека кърпа без мъх по посока на нарезите, иглата на грамофона също изисква уважение и внимателно се почиства от прах със специална четчица. Следва прецизно поставяне на иглата в началото на плочата придружено от леко „пук… пук“ и магията започва…

От блога

Case Study

A Case Study – рекламна кампания в Гугъл на Mariner’s Hotel, Слънчев бряг

A Case Study – рекламна кампания в Гугъл на Mariner’s Hotel, Слънчев бряг Начало – 2…
197

Как да направим хотелския сайт GREAT AGAIN? - Част II

Продължение... 4. Модул за резервации Модулът за резервации е най-важният елемент от…
198

Как да направим хотелския сайт GREAT AGAIN? - Част I

Изминалата година постави хотелиерския бизнес буквално на колене. Пандемията промени из…
215

Портфолио

Хотел Маринерс

Сайт на хотел Маринерс - Слънчев бряг

Сайт на хотел Маринерс - Слънчев бряг Сайт на хотел Маринерс - Слънчев бряг
143
Hotel Feniks

Сайт на хотел Феникс - Лозенец

Сайт на хотел Феникс - Лозенец Сайт на хотел Феникс - Лозенец
167
Lussvelika

Сайт на Къща за гости LussVelika - с. Велика

Сайт на Къща за гости Lussvelika - с. Велика Сайт на Къща за гости Lussvelika - с. Велика
168

Vasil antonov

Аз съм Васил Антонов. Занимавам се със създаване и развиване на Интернет сайтове и съпътстващи дейности.

 

Copyright © 2008 Vasil Antonov. All Rights Reserved

Контакти

Адрес: Каменната къща
ул. Г. Кондолов 41, 8271, с. Велика, Община Царево
Email: antonov@vasilantonov.com
Телефон: +359888333044
Понеделник - петък: 10:00 до 17:00 ч.

На линия

В момента има 79  гости и няма потребители в сайта

Каменната къща

Search