Блог

Коронавирусът и дереджето на хотeлиерите

Времената са много тревожни и голям брой бизнеси понасят тежки удари. Едни от най-тежките удари понася бизнесът с пътуванията и, респективно, с настаняванията. Въпросът по отношение на маркетинга днес е: „Каква роля ще играе маркетингът през тези смутни времена?“ Въпрос за милион долара. Ситуацията се мени с всеки час и е неимоверно непредсказуема, затова задача номер едно е да сме възможно най-добре информирани.

Не е време за паника – това е сигурно. Независимо дали сте собственик на хотел, управител или директор на маркетинговия отдел, съществуват разумни стъпки, които да минимизират загубите и, което е още по-важно, да ни подготвят за по-добри дни.

Така че първият въпрос, на който трябва да се отговори, е как да разпределите бюджета по време на тази криза?

По принцип, ако можете да запазите бюджета си за маркетинг по време на кризата – направете го. Данните от изследвания сочат, че поддържането на активен маркетинг в трудни времена носи добри плодове, за разлика от тези, които предпочитат да спестят средства.

Ето някои идеи и препоръки:

Направете мини-преглед на активите си

Един цялостен одит отнема много време и ресурси, но можете да направите много през този „ленив“ период с един мини-одит. Ако не пазите осъвременен списък с активите си по отношение на съдържание, сега е моментът да го направите. Огледайте контент портфолиото си, което може да включва Интернет съдържание, електронни пощи, блогове, електронни книги, презентации, видео клипове, инфографики, статии и прочие.

  • Огледайте критично всеки обект.
  • Има ли качествени неща, които можете да пренасочите към други канали?
  • Кои обекти са получили най-много споделяния в социалните врежи? Най-много обратни връзки?
  • Кое от сайта е привлякло най-голям тафик?

Всичко това може да ви предостави възможност за:

  • Попълване със свежо съдържание.
  • Оптимизиране с нови Call To Actions (Призиви за действие) и ключови думи.
  • Добавяне на вътрешни връзки към нови продукти / услуги.
  • Ре-промотиране при възобновяване на бизнеса.

Други възможни дейности

Сега е моментът да запишете видео за хотела си, да снимате виртуална разходка в хотела и наоколо, да направите нова фотосесия и обновите снимките в сайта.

Снимайте кратки видео клипове за социалните мрежи – за вашата Фейсбук страница, за Инстаграм акаунта на хотела, за Туитър акаунта на хотела. Това са все неща, които със сигурност ангажират вниманието на вашите евентуални клиенти.

Потърсете последните коментари за хотела си в мрежата и се постарайте да си изградите политика на справяне с това предизвикателство. Ако отзивите са добри – чудесно, но когато си имате работа с отрицателни отзиви, трява много внимателно да подходите към отговорите. Ако не разполагате с време за това, обучете някого от персонала си да отговаря за тази дейност, под вашия надзор, разбира се.

Дигиталното – ако не сте го прегърнали все още, трябва веднага да го сторите

Не е новина, че дигиталният елемент в маркетинговата комуникационна платформа е критичен за успеха, но той, по време на криза, е абсолютно задължителен. Дигиталният маркетинг е по-бърз, по-евтин и по-ефективен от традиционния маркетинг. Една е-мейл кампания или кампания в социалните медии могат да предадат маркетингово послание на определена група консуматори с по-малък бюджет н сравнение с телевизионна или печатна кампания, при това незабавно.

Направете жест към вашия сайт

Подобно на видео клиповете и фотосесиите, посветете време и внимание на вашия сайт. Възможно е да имате нужда от абсолютно нов сайт – сега е моментът. За това ще пиша повече допълнително.

Подгответе се за оферта за безплатни сайтове за хотели и къщи за гости. Точно така – НУЛА лева за труд. Много скоро ще четете тук.

Контакти с клиентите

Изключително важно е да използвате всички възможни комуникационни способи, за да контактувате с клиентите си. Имайте предвид, че сайтът ви трябва да поддържа възможности за контакт чрез Месинджър (най-малко), освен телефон, Вайбър и е-мейл. Възможностите чрез WhatsApp, Telegram, видео чатове са от голяма полза, също. И, разбира се, трябва да има кой да отговаря по тези канали.

Така можете да съберете информация за клиентите си като възраст, пол, социална характеристика и още много.

По материала на Joe Bouch, President/CEO of 78Madison, Orlando, Florida

Още от Блога

Портфолио

Advokatpolsha.bg

Сайт на БПЮК

Сайт на БПЮК (Българо-полска юридическа кантора) - www.advokatpolsha.bg.
432
Адвокат Иво Антонов

Сайт на адвокат Иво Антонов

Сайт на адвокат Иво АНтонов
435

Онлайн магазин Selecta Shop

Онлайн магазин Selecta Shop
326

Vasil antonov

Аз съм Васил Антонов. Занимавам се със създаване и развиване на Интернет сайтове и съпътстващи дейности.

 

Контакти

Адрес: Каменната къща
ул. Г. Кондолов 41, 8271, с. Велика, Община Царево
Email: antonov@vasilantonov.com
Телефон: +359888333044
Понеделник - петък: 10:00 до 17:00 ч.

На линия

В момента има 226  гости и няма потребители в сайта

Каменната къща

Search