Има ли светлина в тунела за малките обекти за настаняване?

Отговорът, за съжаление, не е никак успокоителен, дори напротив. Принудителното затваряне, предшествано от намаляващ поток гости, определено не вещае нищо добро за малките обекти. Това със сигурност влияе на настроението на собствениците, подкопава желанието им за работа и за планове за бъдещо развитие.

Все пак, струва ми се, не трябва да се унива – скоро ще настъпи промяна и нещата ще започнат да се връщат към обичайното си състояние. Какво, обаче, може да се направи през това време?

Със сигурност ще е добре да се огледа състоянието на предлагането на обекта за настаняване. Тук не визирам състоянието на базата, защото не това е предмет на моята дейност. Аз имам предвид едно по-задълбочено оглеждане на маркетинговата стратегия, която е изключително важна за всеки обект за настаняване. Чрез нея вие предлагате своя продукт на пазара и се надявате да убедите повече клиенти да запишат вашия хотел или къща за гости.

Огледалото на вашия обект е Интернет сайтът. Именно той е първото нещо, което виждат вашите бъдещи клиенти. Всъщност нещата не стоят точно така. Ако вие имате договор с Онлайн пътническите агенции като Booking, Expedia, Agoda и прочие, то вашите клиенти ще виждат първо листинга в техните сайтове, защото ви е трудно да се мерите с техните огромни рекламни бюджети. По време на дългия път към конверсия – т.е. реална резервация – със сигурност клиентите ще посетят и вашия сайт, ако имате такъв.

Оттук произтичат две разклонения:

  1. Клиентите не намират нищо по-атрактивно в сайта ви, особено ако той не разполага със съвременни средства за резервации, комуникации, не притежава необходимия адаптивен дизайн, да не говорим за AMP страници (Ускорените мобилни страници) на Гугъл, и още много други елементи, характеризиращи добрите хотелски сайтове. И не на последно място – времето за зареждане на сайта – ако не влизате в рамките на 2 секунди, просто забравете, че някой ще гледа сайта ви. И нещо още по-важно – дали имате предложения за клиентите си, които да ги накарат да резервират чрез вас, а не чрез ОПА?
  2. Сайтът ви е в унисон с последните развития, имате всички комуникационни канали като е-мейл, телефон / Вайбър, Фейсбук месинджър, WhatsApp и прочие, както и хора, които да ги обслужват без забавяне. Предлагате промоции, намаления и всевъзможни атрактивни оферти, които да отклонят клиентите ви от резервиране чрез ОПА. И защо ще правите това? Ами защото поемате в ръце директния маркетинг и спестявате от все по-нарастващите комисионни на Онлайн пътническите агенции, ето защо!

Със сравнително скромен бюджет можете да се включите в борбата за директни резервации. Тук именно е мястото на моята инициатива с ZLC project – Zero Labour Cost или Нулева цена за труд за изграждане на съвременни сайтове в помощ на малките обекти за настаняване – къщи за гости и семейни хотели. Цената за един нискобюджетен сайт представлява около 1/3 от текущата цена за изграждане на сайтове. Свалете файловете по-долу за по-конкретна информация.

 Файл Къща за гости

 Файл Семеен хотел

 

SelectaShop

Промоции от SelectaShop!

Selecta Shop

Hotelbeds.bg
WebPortfolio

Сайт Hotelbeds.bg

Сайт Hotelbeds.bg - сайт за хотели в България, за повишаване на дела на директните…
622
Antonov
WebPortfolio

Сайт на адвокат Антонов

Сайт на адвокат Антонов - www.antonov.bg.
818
Honeylifestyle.bg
WebPortfolio

Онлайн магазин за мед и козметика Honeylifestyle

Онлайн магазин за мед и козметика Honeylifestyle.bg. Изграден с OpenCart 3 и шаблон…
373